Na przyjęcie przyrządzamy jeden lub dwa rodzaje coctailów

Na przyjęcie przyrządzamy jeden lub dwa rodzaje coctailów. (przepisy znajdują się w książkach kucharskich, ale radzę wypróbować) i podajemy do tego jedynie słone ciasteczka, orzeszki, małe kanapeczki. Nic więcej. „Coctail” można urządzić w godzinach południowych dnia świątecznego albo po południu, rza-* dziej wieczorem, w dzień powszedni. Zapraszamy gości na okre*” śloną godzinę, ale można też powiedzieć, żeby przyszli „między’ piątą a siódmą”. Jeśli na „coctailu” jest liczne grono osób, t<£ nie muszą się wszyscy ze wszystkimi zapoznawać. .Nagły gość nie może liczyć na wystawne przyjęcie. Coś jedn~’^ podać wypada. Gościa miejscowego częstujemy kawą lub herbatą;, przyjezdnego trzeba nakarmić. W najgorszym razie ratujemy się wędliną i konserwami. Konserwę należy wyjąć z puszki i poda4 na talerzu. Wyjątkowo można podać w puszce (otwartej) sar, dynki.

Witaj na portalu! Miło mi Cię gościć, mam nadzieje, że zostaniesz na dłużej. Znajdziesz tutaj wiele artykułów dotyczących wiedzy, nauki i edukacji. Blog to moja pasja dlatego prowadzę, go z pełną starannością. Zapraszam do czytania!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej: